Prin garanţia oferită nu se aduce atingere drepturilor consumatorilor prevăzute de OUG 140/2001

Toate produsele comercializate de Bonucci.ro beneficiaza de garantie.

Aplicarea garantiei incepe din ziua in care produsul este livrat catre CLIENT, iar perioada de timp in care se aplica aceasta garantie poate varia, in functie de tipul de produs.

Conform Ordonanței de urgenta nr. 140 din 28.12.2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri, următoarele definiții sunt relevante si aplicabile in privința produselor comercializate pe site-ul Bonucci.ro :garanția comercială (denumita si „garanție de durabilitate”) - orice angajament din partea Bonucci.ro față de client, prevăzut în prezenta politica sau în publicitatea disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului la distanta, în plus față de obligațiile legale care îi revin Bonucci.ro referitoare la garanția de conformitate, de a rambursa prețul plătit sau de a înlocui, a repara sau a întreține bunurile în orice mod, în cazul în care acestea nu corespund specificațiilor sau oricărei alte cerințe care nu este legată de conformitate; termen de garanție (conform OG. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor) - limita de timp, care curge de la data dobândirii produsului sau serviciului, până la care producătorul sau prestatorul își asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului ori serviciului achiziționat, pe cheltuiala sa, dacă deficiențele nu sunt imputabile consumatorului; garanția prevăzută de lege (conform OG. 140/2021) – este aplicabila pentru orice neconformitate care exista in momentul livrării bunurilor comandate si care este constatata în termen de 2 (doi) ani de la data livrării produsului/produselor comandat.

Conform Art. 162. - Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut la art. 16 se reduce la această durată.@

Durata medie de utilizare a produselor de incaltaminte comercializate pe www.bonucci.ro este aceeasi cu perioada de garantie.

Condiţii şi norme de garanţie:

a. Constatarea deficienţelor, a naturii şi cauzelor acestora se face de reprezentantul vânzătorului, de la punctul de lucru de unde a fost achiziţionat produsul.

Remedierea deficienţelor constatate, înlocuirea produselor pentru care repararea acestora nu este posibilă, respectiv restituirea contravalorii produselor achiziţionate în situaţia în care măsurile de reparare sau înlocuire nu sunt posibile (în ordinea menţionată) se efectuează de către unitatea vânzătoare. 

b.   Garanţia îşi pierde valabilitatea în caz de:

 - folosirea/utilizarea/instalarea incorectă/defectuoasă/neconformă cu instrucţiunile de folosire/utilizare/întreţinere livrate împreună cu produsul;

 - folosire abuzivă - se consideră folosire abuzivă şi schimbarea destinaţiei produsului

 - în cazul intervenţiilor neautorizate;

 - pierderea sau deteriorarea certificatului de garanţie.

c. La solicitarea remedierilor produsului în termenul de garanţie se prezintă:

 - certificatul de garanţie original;

 - bon de casă fiscal, factura fiscală şi chitanţa sau ordinul de plată (dacă este cazul), în copie.

Pierderea certificatului de garanţie şi documentelor de achiziţie generează pierderea garanţiei.

d. La solicitarea acordării garanţiei, produsul trebuie sa fie prezentat împreună cu toate accesoriile acestuia şi, în măsura în care este posibil, în ambalajul original (fără a fi o condiţie obligatorie).

e.  Instructiuni de utilizare incaltaminte

  Dupa fiecare purtare, incaltamintea se pune pe santuri potrivite ca marime si forma. Pentru a crea conditii optime de purtare si a mari durata de folosire, se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte. Incaltamintea cu fete din piele se curata de praf cu o carpa sau o perie moale. Dupa cateva purtari se va aplica un strat de crema sau ceara de pantofi, dupa care se lustruiesc cu o carpa moale. Incaltamintea lipita sau cu o talpa de cauciuc se va feri de actiunea produselor petroliere (motorina, benzina etc.), ulei, alcool, acetona sau alte produse chimice. La toate categoriile de pantofi se interzice spalarea acestora in masina de spalat sau contactul indelungat cu apa. Udarea puternica a fetelor cu apa sau alte lichide poate duce la dezlipirea incaltamintei, deteriorarea fetelor si implicit la pierderea garantiei produsului. Fata incaltamintei se va feri de lovituri directe sau intepaturi. Incaltamintea se usuca lent, ferita de surse directa de caldura. Se impune folosirea incaltatorului pentru evitarea deteriorarii premature a incaltamintei in zona calcaiului. 

Remedierea deficienţelor conform certificatului de garanţie şi legislaţiei în vigoare se realizează în termen de 14 zile de la constatarea acestora de către reprezentantul vânzătorului.

Garanţia se asigură în conformitate Legea nr. 499/2003 si OUG 140/2001 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Conditii Garantie Bonucci